• Προσθετική - εμφυτεύματα - γέφυρες

  Προσθετική - εμφυτεύματα - γέφυρες

 • Οδοντιατρική για Ογκολογικούς ασθενείς

  Οδοντιατρική για Ογκολογικούς ασθενείς

 • Καθαρισμός δοντιών και οδοντιατρικός έλεγχος

  Καθαρισμός δοντιών και οδοντιατρικός έλεγχος

 • Γενική οδοντιατρική - εμφράξεις σφραγίσματα δοντιών

  Γενική οδοντιατρική - εμφράξεις σφραγίσματα δοντιών

Οδοντιατρείο

Καλώς Ήλθατε στο site του Οδοντιατρείου μας!

Η Βουρλή Αναστασία είναι οδοντίατρος, πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών με ειδική επιμόρφωση πάνω στην ογκολογία του στόματος και την οδοντιατρική αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών. Η ιατρός έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με εργασίες σχετικές με την ακτινοθεραπεία κεφαλής και τραχήλου και τις επιπλοκές του στόματος από τις αντινεοπλασματικές θεραπείες. Έχει επιπλέον παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων με στόχο την συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση στα θέματα της στοματολογίας και στην αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς.

Το Οδοντιατρείο βρίσκεται σε εμπορική και όμορφη περιοχή στο Μαρούσι, με φιλόξενη ατμόσφαιρα και εύκολη πρόσβαση. Η  οδοντίατρος ασχολείται με όλο το φάσμα της οδοντιατρικής, προσφέροντας υπηρεσίες ενηλίκων (καθαρισμός, εμφράξεις, λεύκανση, προσθετική, απονευρώσεις κλπ) καθώς και παιδιών (καθαρισμός-φθορίωση, προληπτικές εμφράξεις κλπ).

ΣΤΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΙΣ

Με τον όρο στοματικές έξεις αναφερόμαστε σε διάφορες στοματικές συνήθειες οι οποίες δεν αποτελούν φυσιολογικές λειτουργίες του μασητικού συστήματος. (όπως είναι η μάσηση, η ομιλία, η κατάποση)

Οι συνηθέστερες στοματικές έξεις των παιδιών είναι:

Θηλασμός πιπίλας: Η χρήση της πιπίλας είναι φυσιολογική για μωρά και μικρά παιδιά καθώς σε αυτήν την ηλικία χρησιμοποιούν την πιπίλα ως υποκατάστατο του μητρικού στήθους. Επίσης τους παρέχει αίσθημα ασφάλειας. Στα περισσότερα παιδιά η έξη αυτή διακόπτεται μέχρι την ηλικία των 3-5 ετών.Τα κυριότερα αίτια που οδηγούν το παιδί στη έξη αυτή είναι ψυχολογικά. Εχει βρεθεί ότι η έξη αυτή είναι συχνότερη σε μοναχοπαίδια καθώς και σε κορίτσια.
Η παρατεταμένη διάρκεια της έξης αυτής μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στο στοματογναθικό σύστημα, όπως αυξημένη οριζόντια πρόταξη των άνω προσθίων δοντιών, οπίσθια σταυροειδή σύγκλειση και πρόσθια χασμοδοντία (κενό μεταξύ των άνω και κάτω προσθίων δοντιών) κατά τη σύγκλειση των δοντιών. Στις περιπτώσεις που ο θηλασμός της πιπίλας διακοπεί μέχρι την ηλικία των 4 περίπου ετών, οι επιδράσεις της συνήθειας αυτής στο στοματογναθικό σύστημα δεν είναι σοβαρές και οι μικροανωμαλίες διορθώνονται μόνες τους χωρίς ιδιαίτερη θεραπεία.

Πρόσθια χασμοδοντία

Πρόταξη γλώσσας: Η συνήθεια αυτή εκδηλώνεται με την παρουσία της γλώσσας μεταξύ των άνω και κάτω πρόσθιων δοντιών κατά την κατάποση. Οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι βρεφικός τρόπος κατάποσης διατηρείται κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Η διόρθωση ή βελτίωση της συνήθειας μπορεί να γίνει με την εφαρμογή κατάλληλων μηχανημάτων.

Ονυχοφαγία: Είναι μια στοματική έξη που σπάνια παρατηρείται στις ηλικίες 3 - 6 ετών, αλλά είναι ιδιαίτερα συχνή σε παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία. Οφείλεται κυρίως στο άγχος και σε άλλους ψυχολογικούς παράγοντες.

Θηλασμός και η δήξη χειλέων και παρειών: Είναι στοματικές έξεις που επίσης μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ανωμαλίες στη σύγκλειση των δοντιών, ανάλογα με τη διάρκεια, τη συχνότητα και την ένταση με την οποία γίνεται η συνήθεια αυτή από το παιδί. Οι συνηθέστερες ανωμαλίες που μπορεί να προκληθούν είναι η μεγάλη οριζόντια πρόταξη των άνω προσθίων δοντιών, καθώς και διαταραχές στην ανάπτυξη των γνάθων.

Βρυγμός: Ο βρυγμός δηλαδή το σφίξιμο και το τρίξιμο των δοντιών , είναι μια στοματική έξη αρκετά συχνή στα παιδιά που συνήθως παρατηρείται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα αίτια του βρυγμού μπορεί να είναι διάφοροι τοπικοί, οργανικοί ή ψυχολογικοί παράγοντες. Ο βρυγμός μπορεί να προκαλέσει σημεία και συμπτώματα δυσλειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος, όπως συχνούς πονοκεφάλους, πόνους στους μυες και στην άρθρωση της κάτω γνάθου. Στη περίπτωση αυτή λύση αποτελεί η κατασκευή και χρήση ενός ενδοστοματικού νάρθηκα, αλλά και έλεγχο και αποφυγή στρεσογόνων και αγχωτικών παραγόντων.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Τι είναι η πέτρα;


  Η πέτρα (τρυγία) είναι μία σκληρή ουσία, η οποία αποτελει την εξέλιξη της πλάκας. Αν η τρυγία παραμείνει και δεν απομακρυνθεί από τον οδοντίατρο, επεκτείνεται και δημιουργει προβλήματα στα ούλα, αλλά και στο οστό, με αποτέλεσμα το δόντι να χάνει σιγά σιγά τη στήριξή του.
 • Τι είναι η μικροβιακή πλάκα;


  Η μικροβιακή πλάκα είναι ένα λευκό κολλώδες στρώμα πάνω στα δόντια, το οποιό αποτελείται από μικρόβια και προιόντα τους. Πρέπει συστηματικα να απομακρύνεται με χρήση οδοντόβουρτσας και μεσοδόντιου νήματος. Αν δεν απομακρυνθεί θα οδηγήσει στη δημιουργία πέτρας.
 • Τι είναι η ουλίτιδα;


  Η ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων, ενώ αποτελεί την αρχή μιας σοβαρότερης κατάστασης, της περιοδοντικής νόσου. Η ουλίτιδα είναι αντιστρεπτή βλάβη, δηλαδή με σωστή στοματική υγιεινή οι ιστοι μπορούν να επανέλθουν σε υγιή κατάσταση. Το πρώτο σημάδι της ουλίτιδας είναι αιμορραγία των ούλων στο βουρτισμα, ή αυτόματα, ή κατά τη λήψη τροφών. Επίσης τα ούλα μπορεί να φαίνονται πρησμένα και λεία.
 • Τι είναι η περιοδοντίτιδα;


  Στην περιοδοντίτιδα η αρχική φλεγμονή των ούλων επεκτείνεται βαθύτερα και αρχίζει έτσι η καταστροφή των ιστών που στηρίζουν και περιβάλλουν το δόντι. Σε αντίθεση με την ουλίτιδα, στην περιοδοντίτιδα έχουμε μόνιμη καταστροφή των ιστών. Εάν δε η νόσος εξελιχθεί περαιτέρω, οδηγεί σε απώλεια του δοντιού.

  Tα κύρια συμπτώματα είναι:

  1. κόκκινα πρησμένα ουλα,
  2. ούλα αποκολλημένα από το δόντι,
  3. υποχώρηση ούλων,
  4. κακοσμία,
  5. εμφάνιση πύου αναμέσα στα δόντια,
  6. κινητικότητα δοντιών,
  7. αλλαγή θέσης δοντιου.
  Εάν αντιληφθείτε κατι από τα παραπάνω θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει.
 • Δεν είναι μόνο τα δόντια μας σημαντικά, αλλά και τα ούλα μας


  Η αποτελεσματική στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να διατηρείτε τα δόντια αλλά και τα ούλα σας γερά. Τα κύρια μέσα για να το πετύχετε αυτό είναι η ορθή χρήση οδοντόβουρτσας και οδοντικού νήματος. Τα ούλα αποτελούν τμήμα των μαλακών ιστών του στόματος, ενώ περιβάλλουν τα δόντια μαζί με το οστό. Τα υγιή ούλα εχουν χρώμα ανοιχτό ρόδινο. Αλλαγές στο χρώμα και στη σύσταση, ιδιαίτερα τα κόκκινα και πρησμένα ούλα, υποδηλώνουν φλεγμονή, που πιθανότατα οφείλεται στη συσσώρευση μικροβιακής πλάκας.
 • Σημασία αποτελεσματικής στοματικής υγιεινής

  Προκειμένου να αποφύγετε τις παραπάνω καταστάσεις, είναι απαράιτητο να βουρτσίζετε τα αλλά και να χρησιμοποιείτε μεσοδόντιο νήμα η βουρτσάκι καθημερινά. Ο πιο κατάλληλος να σας δείξει πώς να ασκείτε σωστή στοματική υγιεινή είναι ο οδοντιατρός σας, τον οποίο πρέπει να επισκέστε τακτικά (ανά 6μηνο). Ο οδοντίατρος είναι σε θέση να προλάβει τα προβλήματα στα ούλα, διαγνώσει και να θεραπεύσει αποτελεσματικά κάθε πρώιμο σημείο ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Κλείστε το ραντεβού σας online

Τρόποι πληρωμής

Στο ιατρείο μας παρέχουμε όλους τους γνωστούς τρόπους πληρωμής:

 • Μετρητά
 • Πιστωτικές κάρτες.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Βασιλέως Κωνσταντίνου 35, Μαρούσι
Τηλέφωνο:
21 0802 8883
email:
vourlianastasia@gmail.com