• Προσθετική - εμφυτεύματα - γέφυρες

  Προσθετική - εμφυτεύματα - γέφυρες

 • Οδοντιατρική για Ογκολογικούς ασθενείς

  Οδοντιατρική για Ογκολογικούς ασθενείς

 • Καθαρισμός δοντιών και οδοντιατρικός έλεγχος

  Καθαρισμός δοντιών και οδοντιατρικός έλεγχος

 • Γενική οδοντιατρική - εμφράξεις σφραγίσματα δοντιών

  Γενική οδοντιατρική - εμφράξεις σφραγίσματα δοντιών

Οδοντιατρείο

Καλώς Ήλθατε στο site του Οδοντιατρείου μας!

Η Βουρλή Αναστασία είναι οδοντίατρος, πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών με ειδική επιμόρφωση πάνω στην ογκολογία του στόματος και την οδοντιατρική αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών. Η ιατρός έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με εργασίες σχετικές με την ακτινοθεραπεία κεφαλής και τραχήλου και τις επιπλοκές του στόματος από τις αντινεοπλασματικές θεραπείες. Έχει επιπλέον παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων με στόχο την συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση στα θέματα της στοματολογίας και στην αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς.

Το Οδοντιατρείο βρίσκεται σε εμπορική και όμορφη περιοχή στο Μαρούσι, με φιλόξενη ατμόσφαιρα και εύκολη πρόσβαση. Η  οδοντίατρος ασχολείται με όλο το φάσμα της οδοντιατρικής, προσφέροντας υπηρεσίες ενηλίκων (καθαρισμός, εμφράξεις, λεύκανση, προσθετική, απονευρώσεις κλπ) καθώς και παιδιών (καθαρισμός-φθορίωση, προληπτικές εμφράξεις κλπ).

ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι έχουν μικροοργανισμούς στη στοματική κοιλότητα, οι οποίοι όμως δε δημιουργούν πρόβλημα, εκτός κι αν για κάποιο λόγο υπεραναπτυχθούν.

Μια από τις κατηγορίες μικροοργανισμών στη στοματική κοιλότητα είναι και οι μύκητες, ενώ συνήθως μας απασχολεί το είδος Candida (από εκεί προέρχεται και ο όρος «καντιντίαση»). Η μυκητίαση είναι μια επιφανειακή λοίμωξη που επηρεάζει το εσωτερικό των παρειών, τα ούλα, τον ουρανίσκο, το λαιμό, και τη γλώσσα. Λοίμωξη από Candida συμβαίνει όταν έχουμε πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέτοιες περιπτώσεις αφορούν κυρίως τις εξής ευπαθείς ομάδες:

 • Βρέφη, μικρά παιδιά
 • Ηλικιωμένοι
 • Έγκυοι
 • Γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά
 • Διαβητικοί
 • Καρκινοπαθείς
 • Άτομα με AIDS
 • Άτομα που λαμβάνουν αντιβιοτικά, ανοσοκατασταλτικά, κορτικοστεροειδή
 • Καπνιστές
 • Άτομα με τεχνητές οδοντοστοιχίες

Κύρια σημεία και συμπτώματα μυκητιασικής λοίμωξης στο στόμα:

 • Λευκές πλάκες που μοιάζουν με πήγματα γάλακτος στη γλώσσα ή σε άλλα σημεία της στοματικής κοιλότητας ή ερυθρότητα. Αν ξύσουμε και αφαιρέσουμε το λευκό στρώμα που καλύπτει το σημείο της προσβολής αποκαλύπτεται μια ερυθρή φλεγμονώδης επιφάνεια που μπορεί να αρχίσει να αιμορραγεί ελαφρά
 • Πόνος
 • Ξηροστομία
 • Δυσκολία στη μάσηση

Είναι βέβαια σημαντικό να τονίσουμε ότι η κλινική εικόνα μπορεί να είναι και διαφορετική, και μόνο ο ειδικός οδοντίατρος – στοματολόγος είναι ικανός να θέσει τη διάγνωση και να χορηγήσει τη κατάλληλη θεραπεία. Επιπλέον δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν όλα τα παραπάνω συμπτώματα.Εάν κάποιος εμφανίζει συστηματικά μυκητιάσεις, χωρίς κάποιο εμφανή λόγο, καλό θα ήταν να γίνει διερεύνηση για υποκρύπτον νόσημα.

Για σκοπούς πρόληψης, όταν λαμβάνουμε αντιβίωση πρέπει να καταναλώνουμε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα . Άτομα με τεχνητές οδοντοστοιχίες πρέπει να επισκέπτονται συχνά τον οδοντίατρο τους για προληπτικό έλεγχο (ανά 6μηνο), ενώ μείζονος σημασίας είναι η τήρηση άριστης στοματικής υγιεινής. Οι διαβητικοί ασθενείς και γενικά τα άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες στοματικής υγιεινής. Στα βρέφη που παρουσιάζουν στοματική μυκητίαση θα πρέπει να καθαρίζονται καλά και να αλλάζονται οι πιπίλες και τα στόμια των μπιμπερό. Επίσης προσοχή κατά το θηλασμό διότι μπορεί να μεταδοθεί η νόσος και στη μητέρα.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Τι είναι η πέτρα;


  Η πέτρα (τρυγία) είναι μία σκληρή ουσία, η οποία αποτελει την εξέλιξη της πλάκας. Αν η τρυγία παραμείνει και δεν απομακρυνθεί από τον οδοντίατρο, επεκτείνεται και δημιουργει προβλήματα στα ούλα, αλλά και στο οστό, με αποτέλεσμα το δόντι να χάνει σιγά σιγά τη στήριξή του.
 • Τι είναι η μικροβιακή πλάκα;


  Η μικροβιακή πλάκα είναι ένα λευκό κολλώδες στρώμα πάνω στα δόντια, το οποιό αποτελείται από μικρόβια και προιόντα τους. Πρέπει συστηματικα να απομακρύνεται με χρήση οδοντόβουρτσας και μεσοδόντιου νήματος. Αν δεν απομακρυνθεί θα οδηγήσει στη δημιουργία πέτρας.
 • Τι είναι η ουλίτιδα;


  Η ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων, ενώ αποτελεί την αρχή μιας σοβαρότερης κατάστασης, της περιοδοντικής νόσου. Η ουλίτιδα είναι αντιστρεπτή βλάβη, δηλαδή με σωστή στοματική υγιεινή οι ιστοι μπορούν να επανέλθουν σε υγιή κατάσταση. Το πρώτο σημάδι της ουλίτιδας είναι αιμορραγία των ούλων στο βουρτισμα, ή αυτόματα, ή κατά τη λήψη τροφών. Επίσης τα ούλα μπορεί να φαίνονται πρησμένα και λεία.
 • Τι είναι η περιοδοντίτιδα;


  Στην περιοδοντίτιδα η αρχική φλεγμονή των ούλων επεκτείνεται βαθύτερα και αρχίζει έτσι η καταστροφή των ιστών που στηρίζουν και περιβάλλουν το δόντι. Σε αντίθεση με την ουλίτιδα, στην περιοδοντίτιδα έχουμε μόνιμη καταστροφή των ιστών. Εάν δε η νόσος εξελιχθεί περαιτέρω, οδηγεί σε απώλεια του δοντιού.

  Tα κύρια συμπτώματα είναι:

  1. κόκκινα πρησμένα ουλα,
  2. ούλα αποκολλημένα από το δόντι,
  3. υποχώρηση ούλων,
  4. κακοσμία,
  5. εμφάνιση πύου αναμέσα στα δόντια,
  6. κινητικότητα δοντιών,
  7. αλλαγή θέσης δοντιου.
  Εάν αντιληφθείτε κατι από τα παραπάνω θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει.
 • Δεν είναι μόνο τα δόντια μας σημαντικά, αλλά και τα ούλα μας


  Η αποτελεσματική στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να διατηρείτε τα δόντια αλλά και τα ούλα σας γερά. Τα κύρια μέσα για να το πετύχετε αυτό είναι η ορθή χρήση οδοντόβουρτσας και οδοντικού νήματος. Τα ούλα αποτελούν τμήμα των μαλακών ιστών του στόματος, ενώ περιβάλλουν τα δόντια μαζί με το οστό. Τα υγιή ούλα εχουν χρώμα ανοιχτό ρόδινο. Αλλαγές στο χρώμα και στη σύσταση, ιδιαίτερα τα κόκκινα και πρησμένα ούλα, υποδηλώνουν φλεγμονή, που πιθανότατα οφείλεται στη συσσώρευση μικροβιακής πλάκας.
 • Σημασία αποτελεσματικής στοματικής υγιεινής

  Προκειμένου να αποφύγετε τις παραπάνω καταστάσεις, είναι απαράιτητο να βουρτσίζετε τα αλλά και να χρησιμοποιείτε μεσοδόντιο νήμα η βουρτσάκι καθημερινά. Ο πιο κατάλληλος να σας δείξει πώς να ασκείτε σωστή στοματική υγιεινή είναι ο οδοντιατρός σας, τον οποίο πρέπει να επισκέστε τακτικά (ανά 6μηνο). Ο οδοντίατρος είναι σε θέση να προλάβει τα προβλήματα στα ούλα, διαγνώσει και να θεραπεύσει αποτελεσματικά κάθε πρώιμο σημείο ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Κλείστε το ραντεβού σας online

Τρόποι πληρωμής

Στο ιατρείο μας παρέχουμε όλους τους γνωστούς τρόπους πληρωμής:

 • Μετρητά
 • Πιστωτικές κάρτες.

Επικοινωνία

Διεύθυνση:
Βασιλέως Κωνσταντίνου 35, Μαρούσι
Τηλέφωνο:
21 0802 8883
email:
vourlianastasia@gmail.com